sâmbătă, 13 iulie 2024

Cum ajută omega 3 la prevenirea schizofreniei? Aceasta este ceea ce face creierului pentru a-l „proteja”.

 Nu toate grăsimile sunt negative pentru organism, știi cum omega 3 ajută la prevenirea schizofreniei și la îmbunătățirea sănătății mintale în general?



Ce face Omega 3 în creier?

Deși toți nutrienții sunt necesari pentru ca organismul să funcționeze corect, există unii care au mai mult impact în anumite zone, de exemplu Omega 3 are diferite beneficii pentru sănătatea mintală.


De fapt, un articol publicat în Chilean Nutrition Magazine a analizat modul în care acizii grași Omega 3 influențează bolile psihiatrice și neurodegenerative.

Rezultatele au arătat că aportul constant de Omega 3, provenit în principal din carnea de pește, poate fi un factor decisiv în prevenirea sau reducerea consecințelor unor boli precum schizofrenia, Alzheimerul, bipolaritatea, scleroza multiplă și chiar depresia sau anxietatea.

În articol se menționează chiar că țările cu cele mai mari rate de depresie sunt cele în care se consumă mai puțin pește și, prin urmare, un aport mai mic de Omega 3.

Acest lucru se întâmplă deoarece substanțe precum DHA și EPA prezente în Omega 3 oferă o fluiditate mai mare membranelor plasmatice neuronale.

De aceea se spune că Omega 3 ajută la prevenirea schizofreniei, deoarece poate ajuta la reducerea sentimentelor de tristețe și inutilitate, precum și a schimbărilor de dispoziție.



Ce este bun pentru controlul schizofreniei?

Potrivit Clinicii Mayo, schizofrenia necesită tratament pe tot parcursul vieții, chiar dacă simptomele au dispărut.

Tratamentul îmbină psihoterapia cu medicamentele astfel încât persoana să poată avea o bună calitate a vieții.

Unul dintre elementele de bază ale tratamentului sunt medicamentele antipsihotice, care pot ajuta la controlul simptomelor pozitive ale schizofreniei, cum ar fi halucinațiile și iluziile.

Aceste medicamente trebuie prescrise și monitorizate de un profesionist în sănătate mintală și este important să urmați planul de tratament în mod constant.

Pe lângă medicamente, terapia psihoterapeutică, cum ar fi terapia cognitiv-comportamentală sau terapia de reabilitare psihosocială, poate fi benefică pentru a ajuta persoanele cu schizofrenie să-și gestioneze simptomele, să-și îmbunătățească funcționarea socială și să învețe abilități de adaptare.


Ce se întâmplă dacă iau o capsulă Omega 3 în fiecare zi?

Luarea zilnică a unei capsule Omega-3 poate avea mai multe beneficii pentru sănătate. Omega-3 este un tip de acid gras esențial care se găsește frecvent în peștele gras, cum ar fi somonul și tonul, sau în suplimentele cu ulei de pește.

A fost asociat cu reducerea riscului de boli cardiovasculare, îmbunătățirea sănătății creierului și reducerea inflamației în organism.

Acum că știți cum omega 3 ajută la prevenirea schizofreniei și a sănătății mintale în general, este important să urmați recomandările de dozare indicate pe ambalajul suplimentului sau conform recomandărilor unui profesionist din domeniul sănătății. Luarea mai mult decât doza recomandată poate crește riscul de reacții adverse, cum ar fi probleme digestive sau subțierea sângelui.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu