sâmbătă, 27 iulie 2024

Dieta unui atlet olimpic: alimentele care nu pot lipsi niciodată de la masa ta

Dieta unui atlet olimpic: alimentele care nu pot lipsi niciodată de la masa ta. Dacă doriți să vă adânciți în dulapul unui sportiv profesionist, vedeți cum este dieta unui sportiv olimpic.

Pentru o persoană care își face viața din sport, alimentația este la fel sau mai importantă decât antrenamentul. Dieta unui sportiv olimpic trebuie să fie foarte bine planificată, iar acesta trebuie să o urmeze doar cât să-și mențină corpul în cea mai bună stare, și astfel să poată performa 100% în competițiile sale.



Dacă ești interesat să știi pe ce se bazează dieta unui sportiv olimpic pentru că vrei să devii unul sau pur și simplu pentru că ai vrea să încerci dieta lui, aici vei găsi pilonii dietei lui. Alertă spoiler: ei nu mănâncă lucruri imposibil de obținut, ci mai degrabă întreaga greutate cade pe când, cât și cum mănâncă.


Dieta sportivului olimpic 101

Ceea ce mănâncă oamenii normali nu este foarte diferit de ceea ce mănâncă sportivii, deoarece toți împărtășim ingrediente și mâncăm mai multe mese pe zi. În realitate, ceea ce se schimbă cel mai mult este momentul, cantitatea și prepararea alimentelor. Cu alte cuvinte, un atlet poate mânca ouă la micul dejun ca tine, dar acesta mănâncă patru ouă fierte în același timp în fiecare dimineață.



Acest lucru se întâmplă din mai multe motive. Primul este că organismul are nevoie de alimente pentru a funcționa în funcție de cheltuiala calorică; Deci, cu cât mai multă activitate fizică, cu atât porțiuni mai mari. Al treilea este că este foarte important ca sportivii să se asigure că toate (sau cel puțin majoritatea) alimentelor lor conțin nutrienți multipli și nu le oferă calorii goale. În cele din urmă, al treilea este că sportivii trebuie să respecte un program de antrenament lung și greu, așa că trebuie să-și obișnuiască corpul să mănânce la o anumită oră în fiecare zi pentru a putea participa cu energie la antrenamente.


Chiar și așa, nu toate sporturile necesită același tip de efort fizic, așa că dieta ta variază și în funcție de tipul de sport, de intensitatea și durata antrenamentului sau a competițiilor. Dacă majoritatea oamenilor au nevoie de între 1500 și 2000 de calorii pe zi, pentru majoritatea sportivilor acest număr poate crește la 500 până la 1000 de calorii.

Ora mesei

În general, se recomandă să așteptați cel puțin o oră înainte de a face orice activitate fizică. În cazul sportivilor, aceștia trebuie să aștepte 2 sau 4 ore înainte de antrenament deoarece mesele lor sunt mai grele.

Ingredientele esențiale

Fie că este micul dejun, prânzul sau cina, dieta sportivilor include întotdeauna ingrediente bogate în carbohidrați complecși, proteine ​​slabe, fructe fibroase și grăsimi bune, dar săracă în zahăr, grăsimi rele și sodiu.



Hidratare constantă

Ca orice alt nutrient, apa este esențială pentru funcționarea corectă a organismului. Deoarece sportivii transpira intens câteva ore pe zi și multe zile pe săptămână, este deosebit de important pentru ei să recupereze apa și toate mineralele pierdute. Prin urmare, regula generală este să bei o băutură cel puțin la fiecare 15 până la 20 de minute.


Mai mult, atunci când au evenimente scurte, apa le este suficientă, dar dacă tocmai au terminat un antrenament sau au părăsit o competiție, antrenorii lor au întotdeauna pregătite băuturi pentru sport care le furnizează electroliți.

Suplimentare

În lumea fitness-ului, suplimentele au devenit foarte populare în ultimii ani, dar pentru sportivi aceasta a fost întotdeauna un element de bază al dietei lor, deoarece știu mai bine decât oricine că nu este posibil să consume doar cantitatea necesară de vitamine și minerale cu mancare. Din acest motiv, ei urmează o rutină personalizată de suplimente care îi ajută să performeze cât mai bine.


Libertate

Faptul că sportivii necesită o dietă riguroasă pentru că corpul lor este principalul lor instrument de lucru, sunt și oameni, așa că nu le este strict interzis să consume alimente considerate gunoi din când în când, mai ales când sunt în vacanță sau într-un eveniment special.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu