miercuri, 10 iulie 2024

Desert ușor și delicios cu cremă de mango

Un desert delicios, simplu si reusit; Acest desert ușor și delicios cu cremă de mango este răcoritor, ușor și delicios. Nu are mult zahăr așa că nu este deloc stânjenitor și este perfect după masă.

Dificultate: foarte usor 

Portii: 6 – 8 pahare sau căni 

Timp: 10 minute

Vei vedea că se prepară într-o clipă și trebuie doar să o păstrezi la frigider pentru a o servi foarte rece. Și dacă vă place acest desert, nu ratați cum să pregătiți o mousse de lămâie delicioasă.


Rețetă video; desert ușor și delicios cu cremă de mango:



Ingrediente:

  • 700 gr mango curat
  • 200 g crema de branza
  • 75 g zahăr
  • 120 ml lapte evaporat foarte rece



Prepararea desertului ușor și delicios cu cremă de mango

Curățăm mânerele, în cazul meu au fost 2. Le curățăm de coaja și scoatem carnea încercând să profitam la maxim de carne.

Mixăm sau măcinăm întregul mango cu ajutorul unui blender până obținem o cremă.

Pentru ca crema de mango sa nu-si piarda culoarea, trebuie doar să o încălzim pe aragaz. O așezăm într-o cratiță și, fara sa ne oprim sa le miscam, lasam sa se incinga bine, nu este nevoie sa o fierbem.


Se ia de pe foc, se transfera intr-un recipient rece si se lasa sa se raceasca complet.


Asezam crema de branza intr-un castron mare impreuna cu zaharul si cu ajutorul unui tel batem bine pana devine cremos si zaharul s-a dizolvat.


Rezervăm cateva linguri de crema de mango pentru a adauga deasupra desertului iar restul il adaugam in crema de branza si amestecam totul bine.


Acum să batem laptele evaporat; Este foarte important ca este foarte rece, il puteti pune la congelator cu cateva minute inainte si am racit si tijele si vasul in care l-am asamblat.



Daca este foarte rece si cu ajutorul unui tel se asambleaza intr-o clipa si cand este ferm il adaugam in amestecul anterior.


Cu ajutorul unei limbi de patiserie si miscari invaluitoare amestecam totul si gata.


Tot ce trebuie să facem este să o distribuim în pahare sau căni în care urmează să le serviți și să adăugăm puțin din mango pe care l-am rezervat.


Il punem la frigider sa fie foarte rece si mancam.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu