miercuri, 12 iunie 2024

12 curiozități despre Mexic

Top 12 fapte curioase despre Mexic



1. Numele său oficial nu este Mexic, ci Statele Unite Mexicane.

2. Deși steagul său a fost creat în 1821, a fost nevoie de 147 de ani pentru a deveni oficial în 1968.

3. Casa celei mai mari piramide, Credeai că piramidele Egiptului sunt de neîntrecut? Marea Piramidă din Cholula măsoară 450 de metri pe 450 de metri, ridicându-se la 55 de metri deasupra câmpiei unde a început construcția în jurul anului 300 î.Hr.

4. Țara de limbă spaniolă cu cei mai mulți locuitori, Logic ar spune că Spania este locul unde se vorbește cel mai mult spaniola. Dar cu peste 120 de milioane de locuitori, Mexicul depășește orice altă țară.

5. Există 68 de limbi recunoscute Una dintre cele mai necunoscute curiozități ale Mexicului este că există 68 de limbi materne și 364 de variante lingvistice recunoscute în țară pe lângă spaniolă. În mod surprinzător, Mexicul nu are nicio limbă oficială.

6. Cel mai mare exportator de bere din lume, marca Corona este cea mai cunoscută în alte țări.

7. Coca Cola este băutura răcoritoare preferată, Mexicul este țara cu cel mai mare consum de Coca Cola de pe întreaga planetă. Devotamentul merge atât de departe încât în ​​orașul San Juan Chamula, Coca Cola este literalmente considerată o băutură sfântă.

8. Ciocolata a fost o descoperire mexicană. Le mulțumim civilizațiilor olmece, aztece, toltece și mayașe!

9. Ritualuri impresionante, Unul dintre cele mai impresionante ritualuri aztece a fost acela de a sacrifica între 10.000 și 50.000 de oameni în fiecare an. Ei credeau că lumea se va sfârși dacă sângele uman nu curge.

10. Cea mai mare universitate din lume este mexicană.

UNAM are peste 360.000 de studenți înscriși. Cu aceste cifre, este cel mai mare din lume. A fost fondată în 1551, câștigând și recordul pentru a fi cea mai veche universitate din America de Nord.

11. „Datorită formei sale, Mexicul este o țară ca nimeni altul în lume: cu cele două peninsule și cele două golfuri, se echilibrează de ambele părți ale Tropicului Racului.

La nord prezintă deșerturi și secetă, la sud este învăluită în jungle și umiditate.

12. Mexicul este ca o imensă hârtie mototolită, plină de lanțuri muntoase, lanțuri muntoase, platouri, vulcani și câmpii, unde există toate climatele și sunt concentrate o zecime din plantele și animalele de pe planetă.”

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu