duminică, 16 iunie 2024

21 fapte și curiozități despre Argentina pe care nu le știai

21 fapte și curiozități despre Argentina pe care nu le știai



1. Numele „Argentina” este derivat din cuvântul latin pentru argint, „argentum”. Primilor exploratori spanioli li s-a spus că există o regiune bogată în argint de-a lungul Rio de la Plata.


2. Argentina este a opta țară ca mărime din lume și a doua ca mărime din America de Sud, după Brazilia.


3. Argentina găzduiește Aconcagua, cel mai înalt vârf din emisfera vestică și sudică, care se află la 6.960,8 metri (22.837 ft) deasupra nivelului mării.


4. Țara se mândrește cu cel mai larg bulevard din lume, Avenida 9 de Julio din Buenos Aires, care are până la șapte benzi în fiecare sens.


5. Argentina este considerată locul de naștere al tango-ului, care a apărut în barurile din Buenos Aires la sfârșitul secolului al XIX-lea.


6. Pampa argentiniană este una dintre cele mai fertile regiuni agricole din lume, făcând din Argentina un producător de top de culturi precum soia, grâu și porumb, precum și un exportator important de carne de vită.


7. Ushuaia, situată în vârful sudic al Argentinei în Țara de Foc, este adesea menționată drept cel mai sudic oraș din lume.


8. Țara a fost prima din America Latină care a legalizat căsătoria între persoane de același sex, în iulie 2010.


9. Cea mai veche specie de dinozaur descoperită vreodată, Eoraptor lunensis, a fost găsită în provincia San Juan din Argentina și datează de aproximativ 230 de milioane de ani.


10. Patagonia argentiniană este una dintre cele mai puțin populate regiuni din lume și oferă unele dintre cele mai uluitoare peisaje, inclusiv ghețari, munți și lacuri.


11. Argentina este una dintre principalele țări producătoare de vin din lume, renumită pentru soiul său Malbec, care prosperă în regiunea Mendoza


12. Argentina pretinde suveranitatea asupra unei părți a Antarcticii, precum și asupra Insulelor Falkland (Insulele Malvine), Georgia de Sud și Insulele Sandwich de Sud, toate fiind administrate de Regatul Unit.


13. Țara are tradiția „asado” (grătar), care este considerat un fel de mâncare național și implică o varietate de cărnuri la grătar la „parrilla”.


14. Argentina a fost prima țară din lume care a folosit amprenta ca metodă de identificare în 1892.


15. Sportul național al Argentinei este „pato”, un joc jucat călare care combină elemente din polo și baschet.


16. Buenos Aires este adesea numit „Parisul Americii de Sud” datorită arhitecturii sale impresionante, scenei culturale vibrante și bulevardelor pline de viață.


17. Cascada Iguazu, situată la granița dintre Argentina și Brazilia, se numără printre cele mai mari și maiestuoase cascade din lume.


18. Mate, o băutură infuzată tradițională din America de Sud, bogată în cofeină, este considerată băutura națională a Argentinei.


19. Țara are o populație diversă, cu un număr mare de imigranți europeni, în principal din Italia și Spania, contribuind la țesutul său cultural.


20. Argentina a produs cinci laureați ai Premiului Nobel la categoriile Științe și Pace.


21. Ghețarul Perito Moreno, situat în Parcul Național Los Glaciares, este unul dintre puținii ghețari în avansare din lume și o atracție turistică populară.


Urmărește-l pe Nkarura Kishoyian pentru mai multe informații și conținut interesante din întreaga lume.

Urmărește Afro Tiki Adventures and Events pentru cele mai accesibile tururi și safari din întreaga lume.

Vă mulțumim că faceți parte din această călătorie

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu