duminică, 2 iunie 2024

Călătorii // Valencia este una dintre cele mai durabile destinații din lume, conform „The Travel Green List 2024”

Valencia este una dintre cele mai durabile destinații din lume, conform „The Travel Green List 2024”. Prestigioasa revistă Wanderlust plasează orașul Valencia în primele poziții după ce a analizat anul acesta 1.000 de cereri scrie valenciaextra.com.

Orașul Valencia este o destinație turistică completă, care oferă o experiență completă vizitatorilor săi datorită frumuseții sale, spațiilor unice, climei, plajelor, ofertelor festive și culturale și gastronomiei. Cu toate acestea, la lista sa de atracții, capitala Túria adaugă în 2024 că este una dintre cele mai sustenabile destinații din lume.

Plaza de la Reina din Valencia


Acest lucru a subliniat prestigioasa revistă britanică „Wanderlust” prin „The Travel Green List”, o listă care, în fiecare an, selectează acele locuri și inițiative unice din punct de vedere al durabilității, cu 50 de finaliști care sunt, fără îndoială, , capitaluri de luat în seamă pentru cei cărora le pasă de îngrijirea mediului în mod individual, dar și pentru companiile și agenții din sector care vor să mizeze pe acest tip de valoare.


„Wanderlust” subliniază că obiectivul acestei liste este „recunoașterea necesității de a face schimbări serioase” la nivel de sustenabilitate în turism, ținând cont de reducerea și eliminarea emisiilor de carbon, angajarea, campaniile de conștientizare pentru cetățeni sau formarea unor modalități inovatoare de susținere. biodiversitate.


În cazul Valencia, revista evaluează mai multe probleme despre oraș pentru a-l plasa pe această listă, cum ar fi faptul că în 2019 a devenit primul oraș din lume care a măsurat amprentele de carbon și de apă ale turismului său, pentru a lucra ulterior, privind reducerea sa cu până la 8% în 2022. „Se fac eforturi pentru ca acest oraș de coastă să fie și mai durabil. València, numită Capitală Verde Europeană pentru 2024, lucrează pentru a fi neutră în ceea ce privește emisiile de acum până în 2030”, subliniază el.


În plus, evidențiază acțiunile care au fost realizate pentru a fi mai accesibile și mai prietenoase pentru pietoni: „În 2023, 150.000 de metri pătrați de spațiu în trei piețe principale vor fi pietonalizați și se construiesc mai multe piste pentru biciclete pentru a mări cei 200 de kilometri existenți. ”. De asemenea, ține cont de extinderea planificată a zonei verzi a Grădinii Turia, cel mai lung parc urban din Europa.

Piata Bruges dupa finalizarea lucrarilor - Foto: Luna Mata


Valencia se remarcă printre cele 50 de destinații din întreaga lume

Capitala Túria a fost selectată printre cei peste 1.000 de candidați prezentați în această ediție, într-o listă de 50 de destinații din întreaga lume care a fost în cele din urmă întocmită grație unui juriu format din nouă experți în sustenabilitate. Lista este completată de orașe și țări la fel de variate precum Bordeaux (Franța), Rimini (Italia), Zurich (Elveția), Slovenia, Scoția, Viena (Austria), Calgary (Canada), Colorado (SUA), Insulele Cayman și Belize. De menționat că València este singurul oraș spaniol de pe listă, dintre care doar 15 sunt destinații europene.


Paula Llobet, consilier pentru Turism, Inovare și Atragere a Investițiilor, și-a arătat satisfacția față de această recunoaștere, care răspunde unui angajament de-a lungul istoriei din partea întregii societăți din Valencia: „Un angajament asupra căruia insistăm în continuare, tot din partea orașului. Consiliul și Fundația Visit València, pentru a se asigura că orașul este consolidat ca destinație urbană durabilă de referință în Marea Mediterană. Pentru că ne dorim ca orașul nostru să fie un loc ideal pentru turiștii care sunt din ce în ce mai sustenabili și mai respectuos față de mediul nostru, obiceiurile și moștenirea noastră. Și această recunoaștere ne spune că suntem pe calea cea bună.”


Promovare în Regatul Unit

După cum a remarcat Visit València, poziționarea Valencia ca reper în sustenabilitate pe piața britanică este rezultatul unei strategii pe care fundația însăși a implementat-o ​​de la sfârșitul anului 2023, profitând de statutul său de Capitală Verde Europeană. O foaie de parcurs care a condus Visit Valencia să desfășoare diverse acțiuni, cum ar fi o prezentare în presă, un prânz informativ, participarea la Ziua Spaniei de Sustenabilitate organizată de Biroul Turespaña din Londra și participarea la excursii de presă și la negocieri cu BBC, The Times, The Independent, Conde Nast Traveler, National Geographic sau Lonely Travel. În plus, Fundația va găzdui The Guardian în săptămânile următoare, pentru a le arăta beneficiile Capitalei Verde Europene.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu