marți, 11 iunie 2024

Acestea sunt orașele din Spania cu cea mai bună calitate a vieții

Spania a fost întotdeauna considerată una dintre cele mai bune țări în care să trăiești, iar aspecte precum clima și siguranța sa sunt foarte apreciate. Cu toate acestea, în interiorul țării există diferențe clare între o zonă sau alta, motiv pentru care OCU a elaborat un clasament pentru a clasifica cele mai mari 15 orașe spaniole în funcție de calitatea viețiide calitatea vieții.

Un tur al orașelor cu cea mai bună calitate a vieții din Spania. / Istock / Sami Auvinen


Pentru a face acest lucru, organizația a întrebat cetățenii despre problemele care le influențează cel mai mult calitatea vieții. Mobilitatea, siguranța, poluarea, curățenia urbană și costul vieții sunt câteva dintre criteriile evaluate. De asemenea, au fost puse întrebări despre serviciile educaționale și de sănătate, ofertele de muncă și ofertele culturale și sportive.


1. Vigo

În fruntea acestui clasament se află Vigo ca oraș cu cea mai bună calitate a vieții. Acest oraș din Galicia se remarcă prin evaluările sale bune în materie de siguranță, curățenie, educație sau mediu și poluare. În plus, cei chestionați îl consideră unul dintre cele mai bune orașe pentru familiile cu copii, întrucât oferta de agrement, sport și cultură obține și ea un rating bun. Cu toate acestea, are și câteva puncte slabe, cum ar fi piețele forței de muncă și imobiliare.

Vigo, orașe de calitate a vieții / peeterv / ISTOCK


2. Zaragoza

Orașul aragonez ocupă locul doi pentru că este foarte apreciat de cetățenii săi sub toate aspectele, cu excepția curățeniei.

Zaragoza, orașe de calitate a vieții / RossHelen / ISTOCK


3. Bilbao

Locul al treilea este Bilbao, deși pentru cei chestionați costul vieții și piața imobiliară ar putea fi îmbunătățite.

Bilbao


4. Valladolid

Cetăţenii capitalei Castilla y León sunt foarte mulţumiţi de costul vieţii şi de piaţa muncii şi imobiliară.

Valladolid, orașe de calitate a vieții / MarioGuti / ISTOCK


5. Córdoba

Orașul andaluz se remarcă înainte de toate prin evaluarea pozitivă a serviciilor sale de sănătate, 62% dintre cordobani declarându-se mulțumiți de acestea. De asemenea, cetățenii săi au o bună percepție asupra varietății locuințelor, accesului la acestea și prețurilor.



6. Málaga

Principala problemă din Malaga, conform celor chestionați, sunt serviciile de sănătate, care au fost foarte slab evaluate, deși consideră că aspecte precum mobilitatea s-au îmbunătățit.


7. Valencia

Cetăţenii din Valencia sunt mulţumiţi mai ales de piaţa lor imobiliară.


8. Gijón

Orașul Asturian este al doilea oraș spaniol considerat cel mai sigur de cetățenii săi.


9. Alicante

Acest oraș a obținut un rating negativ, sub medie, în aspecte precum serviciile de educație și curățenia, dar în alte aspecte precum mobilitatea se constată o îmbunătățire.


10. Sevilla

În capitala Andaluzei, serviciile de sănătate și securitatea cetățenească sunt slab evaluate. Iar calitatea vieții a avut de suferit mai ales ca urmare a crizei coronavirusului.


11. Las Palmas de Gran Canaria

Potrivit cetățenilor din Las Palmas de Gran Canaria, cea mai mare problemă este costul ridicat al vieții, care a crescut și mai mult odată cu pandemia.


12. Murcia

În cazul Murciei, lucrul cel mai prost apreciat de locuitorii săi este mobilitatea.


13. Palma


Cetăţenii din Palma se plâng mai ales de costul ridicat al vieţii, de serviciile educaţionale şi de mobilitate.


14. Barcelona


Orașul catalan este atât de jos pe listă pentru aspecte precum siguranța, costul vieții și poluarea. Cu toate acestea, se remarcă pozitiv prin oferta culturală, sportivă și de agrement largă.


15. Madrid

Ultimul loc este pentru capitala Spaniei. În Madrid, aspecte precum serviciile de sănătate, educația și calitatea mediului sunt foarte slab evaluate. Chiar și așa, cetățenii săi sunt mulțumiți de piața muncii și de ofertele de muncă.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu