luni, 3 iunie 2024

Călătorii // Patru colțuri de vis pentru a te îndrăgosti de Alicante

Provincia Alicante are multe locuri incredibile pentru a vă bucura de zile spectaculoase, fie cu familia, prietenii, în cuplu sau singur.

Castelul Santa Bárbara are una dintre cele mai bune vederi din Alicante. / Istock / Lux Blue


Alicante păstrează multe comori, dar, fără îndoială, una dintre cele mai prețioase este Castelul SantaCastelul Santa Bárbara: o adevărată bijuterie, atât pentru forma particulară a Benacantilului cu „Cara del Moro”, cât și pentru structura sa și priveliștile sale spectaculoase. din golful Alicante. Pe versanții acesteia au fost găsite vestigii arheologice din epoca bronzului, popoare iberice și epoca romană, deși originea actualei cetăți datează de la sfârșitul secolului al IX-lea cu dominație musulmană. Din castel te poți bucura de unul dintre cele mai bune apusuri, cu soarele căzând prin colțurile orașului și marea la 166 de metri de picioarele tale.

Vedere aeriană a Guadalest, în Alicante / Istock / SilviaR


Cum să-l găsești:

Apus de soare la Castelul Santa Bárbara

Unde: Castillo de Santa Bárbara - poate fi accesat pe jos, cu mașina sau cu liftul

Pentru a vă bucura de apus - în jurul orei 20:30.

Intrare liberă

O oază liniștită de albastru și turcoaz în lacul de acumulare Guadalest

Poate unul dintre cele mai frumoase spații naturale din provincia Alicante este Valea Guadalest, înconjurată de un cadru impresionant de munți și vegetație. Lacul de acumulare situat sub oraș oferă una dintre cele mai curioase și fermecătoare excursii care se pot face în zonă, și un loc în mijlocul naturii pentru a admira peisajul și apele sale turcoaz. Un loc minunat pentru a petrece o zi de vară, a practica sporturi precum caiac, canotaj sau paddle surfing în liniște, sau pur și simplu admira frumusețea împrejurimilor.

Cum să-l găsești:

Traseul Farului Albir

Unde: plecare de la Punctul de Informare Albir (C/ Neptú, 26, L´Alfàs del Pi)

Dificultate traseu: usor (dus-intors 5 km aprox.)

Traseu potrivit pentru copii - Evitați orele centrale ale zilei

O plajă pentru relaxare în Orihuela Costa

Barranco Rubio, cunoscut și sub numele de Diez Picos, este cea mai lungă plajă de pe coasta Oriola și este situată în Dehesa de Campoamor. Principala sa atracție este interacțiunea culorii roșiatice a stâncii, culoarea aurie a nisipului acesteia și albastrul intens al mării, care în acest sector capătă un ton unic. O plajă familiară și liniștită, unde de obicei nu sunt multe valuri și, de asemenea, cu teren foarte neted, fără prezența gropilor și cu o intrare mică.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu