sâmbătă, 1 iunie 2024

Cele mai frumoase 7 orașe necunoscute din Andalucía

Cele mai frumoase 7 orașe necunoscute din Andalucía. Străzile foarte abrupte, orașele albe sau punctele de belvedere unice sunt doar câteva dintre minunile care vă așteaptă în cele mai frumoase orașe din Andalucía orașe din Andalucía.

Vedere frumoasă asupra Bisericii Maicii Domnului a Întrupării din Olvera / bbsferrari


Unele dintre cele mai frumoase locuri din Spania se află în Andalucía, coastele sale, monumentele și orașele sale îi conferă o frumusețe unică. Dar multe peisaje trec neobservate și de aceea vom vizita unele dintre cele mai frumoase, dar necunoscute, orașe din Andalucía.

Unele dintre cele mai frumoase orașe din Andaluzia sunt orașe albe cu sute de ghivece agățate de pereți și umplând orașul de culoare / Juan Gutierrez / ISTOCK


1. Zuheros

Începem acest tur într-un punct alb frumos din inima orașului Córdoba. Un oraș alb cu străduțe înguste, un centru istoric declarat Bun de Interes Cultural și un mediu natural frumos.

Vom vizita parcul periurban Zuheros, care înconjoară orașul în zona sa de nord și este alcătuit din alei, poteci și puncte de belvedere care oferă vederi spectaculoase asupra orașului și a peisajului rural Cordoba.

Vedere aeriană a lui Zuheros cu câmpurile impunătoare din spatele orașului / PatrikStedrak / ISTOCK


2. Priego de Córdoba

Continuăm prin ținuturile Cordoba pentru a vizita „Orașul Apei”, o enclavă unică înconjurată de izvoare și fântâni frumoase care îi împodobesc străzile. În plus, când sosește primăvara, Barrio de la Villa ne oferă o explozie de culori în care florile vopsesc străzile albe.

Una dintre numeroasele fântâni care decorează străzile din Priego de Córdoba / BestTravelPhotography / ISTOCK

3. Alájar

Sierra de Huelva are unele dintre cele mai frumoase locuri din provincie și orașul Alájar este unul dintre ele, un orășel situat în cel mai înalt punct din Huelva. Unul dintre cele mai frumoase locuri din oraș este Arcul Mirilor, un vechi arc renascentist în stil pernă care dădea acces la niște grădini vechi.

Frumoasă noapte înstelată din „Peña de Arias Montano” din Alájar / Fran Rodriguez / ISTOCK

4. Olvera

Plecăm din nou și ajungem la Olvera, unul dintre cele mai frumoase orașe albe din Sierra de Cádiz. Face parte din traseul oficial al Orașelor Albe și, deși își păstrează farmecul pe tot parcursul anului, toamna este una dintre cele mai bune perioade pentru a o vizita.

Una dintre bijuteriile Olvera este Biserica Nuestra Señora de la Encarnación, o biserică neoclasică impresionantă construită în secolul al XVIII-lea. A doua bijuterie este impresionantul Castel Arab, o fortăreață din secolul al XII-lea care are una dintre cele mai bune priveliști ale orașului și de unde se pot vedea provinciile Cádiz, Sevilla și Málaga.

Vedere a bisericii Nuestra Señora de la Encarnación de pe una dintre străzile din Olvera / mmeee / ISTOCK


5. Frigiliana

Ne îndreptăm către acest oraș frumos la mai puțin de 15 minute cu mașina de Nerja și la aproximativ 50 de kilometri de capitala Malaga. Frigiliana este un loc în care te poți plimba în liniște de-a lungul scărilor abrupte și poți observa frumusețea străzilor sale precum Hernando el Darra și Calle Real.

Frumoasa Calle de Hernando el Darra din Frigiliana / Jacek_Sopotnicki / ISTOCK

6. Pampaneira

La fel ca în multe orașe din Andaluzia, în Pampaneira moștenirea arabă este foarte prezentă, în bisericile sale, străzile și monumentele istorice precum spălătoria. În plus, au superbe arcade sau tinaos alcătuite din grinzi mari de lemn care protejează intrările în case.

Curiosele arcade sau tinaos care străjuiesc intrările în casele din Pampaneira / Baldo / ISTOCK


7. Montefrío 

Nu în ultimul rând, am vizitat Montefrío, un oraș situat sub o stâncă pe care se înalță biserica și vechiul castel.

Vederi impresionante la Montefrío cu biserica din vârful stâncii / Tramino / ISTOCK



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu