marți, 11 iunie 2024

Roșii prăjite cu parmezan

Să profităm de sezon pentru a pregăti niște roșii prăjite delicioase cu parmezan. O reteta de casa, foarte simpla si cu putina munca; dar mai presus de toate foarte bine.

Roșii prăjite cu parmezan

Dificultate: ușoară 

Porții: 2 – 4 persoane 

Timp: 40 minute 

Fără gluten



Aceste rosii sunt perfecte ca aperitiv, prim fel sau chiar pentru garnitura, fie ca alaturi de carne sau peste.

Suntem în cel mai bun moment să mâncăm roșii, sunt la apogeu și totodată la cel mai bun preț; Alege soiul care iti place cel mai mult si bucura-te de aceste rosii irezistibile.



Ingrediente:

4 roșii coapte; Am folosit o ramură

2 linguri de parmezan ras

1 mână de brânză specială rasă pentru gratinare

1 catel de usturoi

Sare si piper

Oregano

Ulei de masline

Busuioc



Mod de preparare:

Primul lucru pe care trebuie să-l facem pentru a pregăti aceste roșii prăjite cu parmezan este să preîncălzim cuptorul la 180ºC cu căldură sus și jos.

În timp ce cuptorul se încălzește, pregătiți roșiile, spălați-le și tăiați-le în jumătate și așezați-le cu fața în sus pe o tavă potrivită pentru cuptor.

Tocam usturoiul cat mai marunt, eliminand si germenii, si il distribuim peste rosii.


Asezonam cu putina sare, fara sa trecem peste bord deoarece branza deja va adauga multa sare si nu vrem sa fie sarate; de asemenea piper si putin oregano.

Cand cuptorul este incins la 180ºC, punem rosiile si le lasam cam 30 sau 40 de minute, in functie de cuptor si pe langa maturarea rosiilor, cu cat sunt mai coapte, cu atat mai putin timp.


Cand sunt prajite, le scoatem din cuptor si ridicam temperatura la 200ºC.

Și cât se incalzeste amestecam 2 linguri de parmezan cu putina branza la gratinat, distribuim acest amestec de branza peste rosii si dam la cuptor pana sunt aurii; cam 5 sau 10 minute.


Lăsăm să se răcească și terminăm cu puțin busuioc proaspăt tocat și nimic mai mult, avem gata de mâncat aceste delicioase roșii prăjite cu parmezan… impresionante.

Ca întotdeauna, sper că v-a plăcut această rețetă de roșii prăjite cu parmezan.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu