miercuri, 19 iunie 2024

17 fapte pe care este posibil să nu le știi despre Sevilla, Spania

 17 fapte pe care este posibil să nu le știi despre Sevilla, Spania.



1. Sevilla este capitala Andaluziei și este renumită pentru cultura sa vibrantă, arhitectura uluitoare și istoria bogată, făcându-l unul dintre cele mai emblematice orașe ale Spaniei.

2. Catedrala din Sevilla din oraș, cea mai mare catedrală gotică din lume, găzduiește mormântul lui Cristofor Columb și are Turnul Giralda, care oferă vederi panoramice ale orașului.

3. Alcázarul din Sevilla, un palat regal dezvoltat inițial de regii musulmani mauri, este cunoscut pentru arhitectura sa complicată mudejar, grădinile frumoase și semnificația istorică.

4. Plaza de España a orașului, o piață mare construită pentru Expoziția Ibero-Americană din 1929, este renumită pentru clădirea semicirculară, podurile și alcovurile cu gresie care reprezintă diferite provincii spaniole.

5. Barrio Santa Cruz din Sevilla este un cartier evreiesc istoric cu străzi înguste și șerpuite, clădiri văruite în alb și piețe fermecătoare, oferind o privire asupra trecutului medieval al orașului.

6. Dansul flamenco al orașului, originar din Andaluzia, este o parte semnificativă a moștenirii culturale a Sevilla, cu multe tablaos (locuri de flamenco) care oferă spectacole vizitatorilor.

7. Metropol Parasol din Sevilla, cunoscută și sub numele de „Las Setas”, este o structură modernă din lemn care oferă priveliști ale orașului și are un muzeu arheologic subteran.

8. Archivo de Indias al orașului este un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO care găzduiește documente importante legate de coloniile spaniole din America, reflectând importanța maritimă istorică a Sevilla.

9. Cartierul Triana din Sevilla, situat peste râul Guadalquivir, este cunoscut pentru ceramică, tradițiile flamenco și viața de noapte vibrantă.

10. Feria de Abril (Târgul de aprilie) al orașului este unul dintre cele mai faimoase festivaluri din Spania, cu casetas colorate (corturi), dans flamenco și costume tradiționale, celebrând cultura andaluză din Sevilla.

11. Arena de tauri din Sevilla, La Maestranza, este una dintre cele mai vechi și mai tradiționale arene de tauri din Spania, găzduind lupte cu tauri și alte evenimente pe tot parcursul anului.

12. Plaza de Toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevilla a orașului este un reper arhitectural semnificativ și una dintre cele mai istorice arède de tauri din Spania.

13. Râul Guadalquivir din Sevilla, care curge prin oraș, a fost din punct de vedere istoric un râu navigabil cheie pentru comerț și explorare, găzduind celebru nave care au navigat către Lumea Nouă.

14. Spitalul de los Venerables din Sevilla este o clădire în stil baroc care găzduiește acum un centru de artă, cunoscut pentru arhitectura sa uimitoare și expozițiile culturale.

15. Cultura tapas a orașului este o parte integrantă a experienței culinare din Sevilla, cu nenumărate baruri care oferă o varietate de mâncăruri mici, perfecte pentru a socializa și a savura aromele locale.

16. Archivo General de Indias din Sevilla deține unele dintre cele mai importante documente legate de colonizarea Spaniei a Americilor, arătând semnificația istorică a orașului.

17. Sevilla este renumită pentru portocalele sale, în special portocala Sevilla, care este adesea folosită pentru a face marmeladă și este o vedere comună pe străzile orașului.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu